Verdens bedste Karamel Tærte? Måske…

Chokolade og karamel er altid en god kombination i de flestes kagehjerter. Jeg mener…. What’s not to like?! Denne tærte er super nem og smager rigtig godt! Den er simpel og giver rig mulighed for, at pynte og udfolde sine kreative sider. Både min søster og svigermor elsker denne tærte til trods for, at den kan være til den tunge side. Jeg har lavet to udgaver af denne tærte, som kan være med til at give inspiration til dig.

Mørdejsbund

250 gram mel

50 gram kakao

120 gram flormelis

150 gram smør

2 bærger æggeblommer

Bland mel, kakao og flormelis i en skål. Smulder smørret i melblandningen, så det ligner revet ost. Saml til sidst dejen med æggeblommerne. Pak mørdejen ind i folie, og lad den ligge på køl i mindst en time. Rul herefter mørdejen ud, og rul den ud over tærteformen. Prik huller med en gaffel i dejen, så den ikke hæver. Bag bunden ved 175 grader i ca. 15 min. Lad herefter bunden køle helt af.

Karamel

En dåse Karamelliseret mælk

1 tsk Salt

Bland karamelmassen og saltet, og lad det stå lidt. Hæld det herefter ud over den afkølet bund, så jævnt som muligt. Lad tærten køle i mindst 4 timer. Dette er vigtigt, da karamellen skal være helt kold, når ganachen bliver hældt over så de ikke blander sig.

Ganache

175 gram Mørk chokolade

2 dl Piskefløde

Hak chokoladen fint og hæld det op i en skål. Hæld piskefløden i en gryde og varm den op med et hurtigt opkog. Hæld den varme piskefløde ud over chokoladen. Tag en dejskraber og støt den på bunden af skålen og lav små cirkel bevægelser til ganaschen bliver glat og blank. Hav masser af tålmodighed! men den skal nok blive ensartet og uden bobler. Det tager bare lige lidt længere tid. Når ganachen er blevet ensartet, hældes den ud over den afkølet karameltærte. Lad ganachen køle af.

 

Nu kan man pynte sin kage præcis som man vil. Til den første tærte har jeg lavet et lille aftryk fra min blomsterudstikker og tegnet den op med hvid glasur og lavet blomster midten med gul glasur og penslet med glimmer. Derudover har jeg pyntet med hvide chokoladesnirkler, som du kan se hvordan man laver her.

Den anden tærte har jeg igen brugt mine blomster-udstikker, men denne gang har jeg dyppet dem i spiseligt glimmer og lavet aftryk. Roserne er lavet af fondant og med denne udstikker:

Man ruller fondanten ud og stikker formen ud. Herefter folder man den halvt og ruller den sammen. Herefter kan man folde bladene lidt ud og pensle med lidt glimmer.

Så kun fantasien sætter grænser! Det er i hvert fald en nem og rigtig lækker tærte man kan byde gæster på.

Maria

 

Del med andre Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page