Små koldskålsmoussebombe kager

Sorry sorry sorry. Der er gået lidt tid siden mit sidste oplæg, men tiden flyver bare afsted. Bloggen kommer nok også det næste stykke tid til at være lidt stille, men vil se om jeg ikke kan få skrevet lidt. Jeg er i gang med speciale skrivning og det tager en del af min tid, som resultere i noget stilhed herinde. Efter jeg havde lavet mors dag kagen af Maja Vase’s opskrift, ville jeg forsøge at lave noget selv. Disse kager består af en mørdejs bund med en bær koldskåls mousse og en lilla glaze. Jeg har fået en ny form, og tænkte den bliver jeg nød til at afprøve! 😀 Man kan få den her.

Mørdejsbundene

Til mørdejsbundene har jeg brugt:

 • 150 gram Hvedemel
 • 75 gram Blødt smør
 • 1 bærger Æggeblomme

Smulder smørret i hvedemelen, så smøren bliver smuldret helt ud i melet, så det ligner revet ost. Saml herefter dejen med et bærger æggeblommer. Lad dejen hvile en times tid i køleskabet. Rul dejen ud og udstik med et glas eller andet, de cirkler man gerne vil have. Læg dem på en bradepande og bag dem ved 180 grader i 15-20 min. Tag den herefter ud og lad dem køle af.

 

Moussebomber med bærkoldskål

 • 4 blade Husblas
 • 60 gram Sukker
 • Korn fra en ½ Vaniljestang
 • 100 gram Jordbær
 • Et skvæt citronsaft
 • 1,2 dl Kærnemælk
 • 60 gram Brombær
 • 1,2 dl Piskefløde

Læg husblassen i koldt vand så den kan blive blød. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud og vend dem i sukkeret, så kornene bliver skilt ad. Kom Jordbær, sukker og citronsaft i en gryde og varm det op på en to- tre stykker. Husk låg på gryden og lad den stå i en 15 min.  Si efterfølgende jordbærsaften. Vrid husblassen og bland det i jordbærsaften. Lad saften køle en smule af, og kom kærnemælken i og brombær i. Blend massen og si massen så brombær kernerne kommer fra. Pisk fløde til en let flødeskum og vend det forsigtigt i bærkoldskålsmassen. Tag moussen i en frysepose/sprøjtepose og fyld formene op og stil dem i fryseren til dagen efter.

Glaze

Jeg har endnu ikke gjort mig så meget i glaze. Jeg har derfor brugt en anden bloggers opskrift, da jeg simpelthen ikke ved nok om glaze. Denne opskrift er nem, og resultatet bliver super godt. Disse kager var anden gang, jeg prøvede at lave en glaze.

Glazen består af:

 • 6 blade Husblas
 • 150 gram Sukker
 • 88 gram vand
 • 150 gram Glukosesirup
 • 100 gram Kondenseret mælk
 • 150 gram Hvid chokolade
 • Blå og rød frugtfarve

Det vigtigste for mig er at alt står parat, inden jeg går i gang. Så jeg ikke skal lede efter nogle ting, og alt er ordnet. Kom husblassen som altid i kold vand til at starte med. Tag vand, sukker, glukosesirup i en gryde og kog det op til sukkeret er blevet opløst. Fjern gryden fra varmen herefter, og tilsæt opvredet husblas og den kondenseret mælk. Hak chokoladen og kom den i en skål, og hæld sukker væsken fra gryden over den hvide chokolade. Rør med en dejskraber, så dejskraberne ligger fladt i bunden og lav små cirkler. Ligesom man gør ved en ganache. På den måde undgår man bobler. Hæld glazen op i et litermål og tilsæt farven. Blend med en stavblender, i mens man tipper litermålet, så der ikke kommer bobler. Det lykkedes ikke for mig at undgå bobler, men lad vær med at gå i panik, når det sker! Der er råd på vej. Lad herefter glazen køle ned til 30-35 grader. Når glazen er kølet kan man tage en dejskraber, og fjerne det øverste lag med skin og bobler, og så er der en helt blank glaze under. Tag moussebomberne ud og læg på en rist. Hæld glaze ud over, sørg for at hele moussen bliver dækket. Placer moussen oven på en mørdejsbund og pynt af med noget spiseligt glimmer og lidt skovsyrer.

På den måde for man nemt disse små kager, så nemt imponerer gæster og bekendte. Rigtig god fornøjelse

 

Maria

Del med andre Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page