Kære Lise Nørgaard stort tillykke med de 100 år. Wow sikke en alder og milepæl at ramme. 100 år og så frisk som Lise Nørgaard. Hvis du ikke har læst det, så har jeg været en tur på La Glace (se indlægget her). Her var min ynglings kage af de to jeg smagte, den fødselsdagskage de havde tilegnet Lise Nørgaard. Da jeg kom hjem derfra var jeg selvfølgelig meget inspireret af La Glaces kage, så derfor ville jeg forsøge at gøre kunsten efter. Så dette er min udgave af La Glaces Lise Nørgaard kage. Kagen består af en marcipanbund med noget jordbærkompot gelé og en vaniljemousse på toppen. Personligt synes jeg den blev helt vild god, men på den anden side, hvornår passer jordbær, marcipan og vanilje ik sammen?
Dette er La Glaces udgave af Lise Nørgaards kage
Dette er min udgave
Marcipanbund
- 250 gram Marcipan
- 200 gram Sukker
- 1 tsk. Vanilje sukker
- 200 gram Blødt smør
- 3 Æg
- 50 gram Mel
Skær den bløde smør i små tern i en skål, sammen med sukker og vanilje sukker og pisk det luftigt i omkring 10 minutter. Riv marcipanen fint, og tilsæt den i smørret og bland massen. Det er meget vigtigt, at der ikke er klumper af marcipan, men det er en ensartet masse. Tilsæt herefter æggene og bland massen til den er ensartet. Tag dejen i en springform på 22-24 cm i diameter og bag den ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad herefter kagen køle af.
Jordbærgelé
- 400 gram Friske Jordbær
- ½ Vaniljestang
- 4 blade Husblas
- 125 gram Sukker
Kom først og fremmest husblassen i kold vand. Skyld jordbærerne og nip stilken af, og skær dem i stykker. Blend jordbærerne og hæld de blendede jordbær i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene af, og skil dem ad i sukkeret. Kom sukkeret i gryden med jordbærerne, og lad det komme op og koge. Vrid husblassen og kom den i gryden. Lad herefter gelén tykne over det varme blus. Det må ikke koge. Og hæld gelén ud over kagen. Lad kagen køle ned i et par timer, helst til dagen efter
Vanilje mousse
- 8 blade Husblas
- 6 Pasteuriserede æggeblommer
- 175 gram Sukker
- 1 Vaniljestang
- 7 dl Piskefløde
Kom husblassen i kold vand. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og skil kornene ad i sukkeret. Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk dem til en hvid æggesnaps. I en anden skål pisker man piskefløden til flødeskum. Vrid husblassen og smelt det i en gryde med vandbad. Kom herefter noget af æggesnapsen i husblassen og rør det sammen. Rør resten af æggesnapsen i. Hæld æggesnapsen lidt efter lidt ned i flødeskummen. Hæld vanilje moussen oven på den afkølet kage og gelé og lad moussen sætte sig i mindst 2 timer. Bagefter kan der pyntes af. Jeg har pyntet med flormelis så det ligner det airbrushet chokolade fra La Glaces udgave. Derudover har jeg pyntet af med spiseblomster og jordbær. Super nem og enkelt kage, som er perfekt til sommersæsonen. Synes i den ligner? 😉