Min Mors dag kage

Mors dag er en helt særlig dag. Den fejre og helligere alle de mødre som er derude, og giver hele deres hjerte og tid til deres børn. Gennem tiden har jeg i mit liv erfaret, at livet går for stærkt og der bliver lidt for hurtigt taget for mange mødre fra deres børn for hurtigt. Både børn som voksne. Jeg kan ikke forstille mig, hvordan det er at være uden sin mor, og jeg har aldeles heller ikke lyst til det. 🙁 Min mor er en af mine største forbilleder, fordi hun er en af de stærkeste personer i verden, som altid har de rigtige løsninger. Så min mor skulle selvfølgelig forkæles på mors dag, og selvfølgelig krævede det en kage. Denne kage er ikke min egen. Jeg kan ikke tage kredit for denne opskrift overhovedet. Det er en rent og skær Maja Vases opskrift på brombærkoldskåls mousse kage. Utrolig langt navn. Men jeg måtte bare prøve den! 😀 Jeg har fulgt hendes opskrift helt slavisk og den smager himmelsk!

 

Maja Vase’s Koldskålsmoussekage

Hendes kage består af en kammerjunkebund og en koldskålsmousse med brombær. Det er endnu ikke den bedste sæson for brombær endnu, og derfor synes jeg ikke min mousse blev så lilla som Maja Vase’s . Det er jeg lidt ærgerlig over, men det kan være pga. Brombærrene.

 

Kammerjunkebunden

Man skal bruge to simple ingredienser

  • 200 gram Kammerjunker
  • 75 gram Smør

Man skal starte med at blende kammerjunkerne, og de skal blendes meget fint så de bliver helt til mel.  Smelt smøret, tilføj det i de blendede kammerjunker, og rør det rundt så det bliver en ensartet masse. Jeg synes det var svært at få samlet kammerjunke dejen, så jeg ville tilføje 25 gram smør mere, da jeg synes den smuldrede en smule. Tryk kammerjunkemassen ned i en springform og lad den køle af i køleskabet. Jeg brugte en 20 cm springform.

 

Koldskålsmousse med brombær

  • 3 blade Husblas
  • 60 gram Sukker
  • Korn fra en ½ Vaniljestang
  • 1 dl Citron saft
  • 1,2 dl Kærnemælk
  • 60 gram Brombær
  • 1,2 dl Piskefløde

Kom husblassen i koldt vand så den kan blive blød. I mens kan man flække vaniljestangen på langs og skrabe vaniljekornene ud, og skil kornene ad i sukkeret. Kom sukkeret i en gryde med citronsaft og bring den op så den lige når et opkog, og sukkeret er opløst i citronsaften. Tag herefter gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og udblød det i citronsaften. Lad saften køle af til den en lunken. Kom herefter kernemælken i en skål, og tilføj citronsaften og rør det rundt. Tilføj brombærrene og blend massen sammen. Si brombær kærnemælken, så kernerne bliver sorteret fra. Pisk derefter piskefløden til en let flødeskum, og vend det forsigtigt i brombærkernemælken. Fordel moussen i en kagering, som er beklædt med husholdningsfilm og kageplast. Sæt den i fryseren i minimum 3 timer og helst til dagen efter, hvis det er muligt

Befri moussen fra formen og befri kammerjunkebunden fra springformen, og placer moussen oven på bunden. Herefter er der fri lej til, at pynt med hvad man har lyst til. Jeg har pyntet med spiselige blomster og krystalliseret chokolade. Super nem og super lækker. Jeg ville blot tilføje en smule mere smør i kammerjunke dejen.

 

Rigtig god fornøjelse og husk og nyd det dejlige solskinsvejr! 🙂

Maria

Del med andre Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page