Chokoladesnak til det søde køkken

Chokolade chokolade chokolade… Chokolade smager rigtig godt, men kan være lidt problematisk at producere og ikke mindst at få blankt. Chokolade temperering er for mig, en proces man aldrig kan garantere. Jeg har set så mange rutineret folk, der laver rigtig meget med chokolade, og selv for dem kikser det en gang imellem. Årsagen er at man skal ramme tre stadier af temperatur i chokolade. Og det er svært at temperere op, ned og så op igen. Jeg bruger altid mikrobølgeovne til at smelte, fordi jeg synes det er meget nemmere at styre. Man kan også finde chokolade smeltere, der kan hjælpe med temperering. Sådan ønsker jeg mig inderligt! Fordi det ville være meeeeget nemmere. Check til ønskesedlen.

 

De fleste siger, at hvid chokolade er det sværeste. Og der må jeg sige, at jeg er uenig. For mit vedkommende, er jeg helt sikkert bedst til hvid chokolade, og synes det er den nemmeste at ramme perfekt på temperering. Om det så bare er mig og mine særheder, det skal jeg ikke kunne sige. Jeg vil sige at nøglen til at få en god temperering er helt sikkert ens termometer. Men det er også vigtig, at man opnår en fornemmelse for konsistenser af hvornår chokoladen er tempereret. Så tålmodighed, tålmodighed og tålmodighed… chokolade og blankhed hænger også meget sammen med hvilken type chokolade der er. De største chokolade mærker inden for chokolade produktion er helt sikkert Valrhona og Callebaut. Hvilket mærke der er bedst ved jeg ikke, men jeg er mest til Callebaut. Det er også mit indtryk at flest er til Callebaut, da der efter signede skulle være problemer med at temperere fx den hvide Valrhona chokolade. Jeg har dog aldrig prøvet dette, selvom jeg har prøvet begge mærker. Hvis man skal lidt væk fra den dyre ende, så ville jeg helt sikkert vælge Odense. Carletti indeholder for meget kakao i stedet for chokolade, og derfor vil jeg kun bruge Odense. Hvis man skal lege lidt og prøve sig lidt frem, vil jeg mene man skal starte med Odense chokolade, rent og skær pga. pris. Man skal producere en hvis mængde chokolade før det kan betale sig, at købe de store poser hjem med Callebaut eller Valrhona.

Det helt nye jeg har kastet mig ud i ift. chokolade er, at indfarve det. Man kan købe neutralt kakaosmør, som man selv kan indfarve, men jeg har købt indfarvet kakaosmør, der bare skal varmes og tempereres. Dette synes jeg giver chokoladerne et ekstra touch. Hvis man ikke er klar til at kaste sig ud i dette, kan man bruge spiseligt glimmer, man kan pensle i formen inden chokoladen hældes i. Jeg kan rigtig godt lide farverne, der fremhæver og gør chokoladen kreativ. Chokoladeverdenen er uendelig lang af muligheder og måder man kan udfolde sig kreativt. Man kan selv smagssammensætte og farve koordinere.

Chokoladeforme er der et uendeligt udvalg af. Man kan få silikoneforme, plastforme, magnetforme osv.

Magnetformene har jeg først lige stiftet bekendtskab med, men de er super smarte hvis man skal lege med transfer papir. Transfer paper er specielt papir med tryk man kan sætte over sin chokolade så det får et bestemt mønster. Magnetformene gør at mønstret vil være på toppen af chokoladen. Jeg har lavet disse hjerter med et honning-mønster. En af mine yndlings chokoladeforme er dråbeformen, da jeg synes den er feminin og giver et godt udtryk.

 

Så hvad er chokolade? Mange vil sige det er en himmelsk smag. Mænd vil muligvis sige at det er noget, som kan få kvinder i bedre humør. Andre vil sige det er en bønne. Hvis man slår chokolade op på Wiki, står der: Chokolade er et næringsmiddel, der består af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Sojalecitin tilsættes som emulgator. Chokolade er meget næringsrig og velsmagende, og den har en opkvikkende og stimulerende virkning”. En ting kan jeg dog konkluderer. Chokolade får smilet frem i folk, og flotte fyldte chokolade går rent ind hos de fleste. Kast dig endelig ud i chokoladen verdenen og eksperimenter med alle smage og farver. Hold tungen lige i munden og skynd dig og bestille forme, farver, og chokolade.

 

Rigtig god aften

Maria

Del med andre Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this page