Jeg har aldrig været den store lagkagespiser. Den klassiske med skåret frugt og masser af flødeskum og glasur har aldrig rigtig tiltalt mig. Jeg har derfor udviklet denne, som taler til alle chokoladeelskere. Kagen består af noget som simpelt som kakao bunde, med skåret frugt og chokolade creme. Bum bum… Hvis man ikke er den store kagebager er denne super nem og overskuelig. Det der tager længst tid er at pensle alle blåbærerne med guld. Men det er en nem måde at få en kage til at se indbydende ud på, hvis man ikke er til roser og blomster.
Chokoladebunde
- 150 gram Smør
- 1 ½ dl Mælk
- 2 Æg
- 3 dl Sukker
- 4 dl Hvedemel
- 3 spsk. Kakao
- 1 spsk. Bagepulver
- 1 spsk. Vaniljesukker
Smelt smørret og hæld derefter mælken i. Tag gryden af blusset og lad det stå lidt. Pisk sukker og æg luftigt imens. Bland herefter smør/mælke blandingen i æggemassen. Tag en anden skål og bland hvedemel, kakao, bagepulver, og vaniljesukker. Sigt melblandingen ned i ægge/mælke/smør blandingen og vend det rundt med en dejskraber. Smør to springforme på 24 cm i diameter og hæld kageblandingen i. Bag bundene ved 220 grader i ca. 20 minutter.
Chokolade cremen
- 200 gr. Smeltet smør
- 4 dl. Piskefløde
- 8 spsk. Sukker
- 4 spsk. Kakao
- 4 tsk. Mel
Smelt smørret i en lille gryde. Bland de andre ingredienser i en anden skål, så det er en ensartet masse. Hæld piskeflødemassen ned i det smeltede smør, og lad det koge op i en 5 minutter samtidig med at man rør i det. Når cremen slipper bunden af gryden og er blevet tyk, tager man den af blusset. Sæt en kagering på et fad, og sæt kageplast ned i. Læg den første kagebund ned kageringen. Skær nogle jordbær i skiver og læg ud over den nederste bund. Smør halvdelen af chokolademassen ovenpå jordbærerne og læg den næste bund ovenpå. Smør resten af chokoladecremen oven på bunden. Skyl 300 gram blåbær og dup dem så de ikke er driv våde. Pensel med guldglimmer oven på alle blåbærerne og sæt dem i chokoladecremen. Pynt eventuelt af med rød skovsyrer.
Så det er en super nem og super enkel kage, som ser rigtig godt ud og smager ligeså godt!