That’s the way the cookie crumbles…. Sommervejr kan man ikke ligefrem kalde det, disse dage. Men det invitere man til hygge og bagning. En ting som altid er godt til kaffen er ’smååkauver’. Jeg har taget den til det næste niveau og lavet cookies. Disse cookies er super nemme at lave, og smager mega godt… hvis jeg selv skal sige det 😉
Chokolade cookies
- 160 gram Smør
- 140 gram Sukker
- kornene fra en Vaniljestang
- 140 gram Brun farin
- 2 æg
- 250 gram Mel
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Bagepulver
- ½ tsk Natron
- 200 gram Chokolade
Skrab kornene ud af vanilje stangen og skil kornene ad i noget af sukkeret. Pisk sukker, brun farin og smør sammen og tilsæt herefter et æg ad gangen. I en anden skål blandes salt, bagepulver, natron og mel sammen. Tilsæt melblandningen til smørblandningen lidt ad gangen mens der piskes. Hak chokoladen i små stykker og vend den i dejen. Lad dej køle i en times tid eller ca. 20 min i fryseren.
Herefter tage man en ske og vejer 25 gram af dejen af og triller det til en kugle. Så trykker man kuglen flad ned på bagepapiret. Dette gør man indtil hele dejen er brugt. HUSK! Der skal være lidt mellemrum mellem cookies da de hæver. Bag cookies ved 150 grader i ca. 16 min. Lad dem herefter afkøle.
Super nemme og perfekt til gæster eller en regnfuld sommerdag.
Rigtig god fornøjelse