Så har efteråret i den grad sat sine spor. Bladene er blevet mange farvet og er begyndt at drysse ned. Mørket er begyndt at overtage dagene mere og temperaturen er faldet. Nogen ser det som tegn på at man går en trist tid i møde, og her kan denne kage netop bidrage til lidt forkælelse og positiv efterårsstemning.
Æblemousse
- 700 gram Æbler
- 1 1/2 dl Æblejuice
- 4 tsk Vaniljesukker
- 7 blad Husblas
- 2 dl Piskefløde
- Silikoneforme til støbning af moussen
Skræl æblerne og skær dem i små tern. Tag æblerne i en gryde med æblejuice og vanilje sukker, og lad gryden koge i 20 min ved svag varme. Læg husblassen i koldt vand. Si æblegrøden, så saften bliver sorteret fra. Hæld resten af grøden fra sien tilbage i gryde, og varm den op. Vrid husblassen fri fra vand og tilsæt den i gryden med æblegrøden, og pisk til husblassen er opløst. Lad herefter grøden køle helt af. Pisk piskefløden til flødeskum og vend den afkølet grød ned i flødeskummen. Hæld derefter moussen på sprøjtepose og sprøjt moussen i silikoneformene. Her kan man bruge lige de formen man synes. Mange bruger halvkugle forme, men her har jeg brugt disse. Sæt herefter moussen på frost i mindst 3-4 timer.
Brownie bunde
- 250 gram Smør
- 200 gram Mørk chokolade
- 4 Æg
- 250 gram Sukker
- 200 gram Valnøddekerner
- 1 tsk Salt
- 150 gram Hvedemel
- 3 spsk Kakao
pynt
- 150 gram chokolade
- 200 gram valnødekerner
Først og fremmest skal chokoladen hakkes i små stykke. Smelt smørret og chokolade i en lille gryde og lad det herefter køle af. I mens skal man piske æg og sukker til det bliver luftigt. Hak valnøddekernerne fint og put dem i en anden skål sammen med mel, salt og kakao, og bland det sammen. Tilsæt melblandingen i æggesnapsen og rør det forsigtigt rundt. Tilsæt herefter den kølede smør og chokolade blanding og vend det rundt til det er en ensartet masse. Smør et stort fad og bag brownien på 180 grader i ca. 20 minutter. Lad den køle helt af. Stik herefter seks ringe ud i af kagen. Smelt de 150 gram chokolade og hak valnøddekernerne til små stykker. Smør den smeltet chokolade på kanten af de udstukket bunde og dyp kanten i de hakkede valnøddekerner. Lad herefter bundene køle af.
Glazen
- 12 blade Husblas
- 300 gram Sukker
- 176 gram vand
- 300 gram Glukosesirup
- 200 gram Kondenseret mælk
- 300 gram Karamel chokolade
Kom husblassen i kold vand til at starte med. Tag vand, sukker, glukosesirup i en gryde og kog det op til sukkeret er blevet opløst. Fjern gryden fra varmen herefter og tilsæt opvredet husblas og den kondenseret mælk. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld sukker væsken fra gryden over chokoladen og rør med en dejskraber, så dejskraberne ligger fladt i bunden og lav små cirkler. Ligesom man gør ved en ganache. På den måde undgår man bobler. Si glazen op i et littermål, så der ikke er karamel klumper i. Blend med en stavblender, imens man tipper litermålet, så der ikke kommer bobler. Det lykkedes ikke for mig at undgå bobler, men lad vær med at gå i panik når det sker! Der er råd på vej. Lad herefter glazen køle ned til 30-35 grader. Når glazen er kølet kan man tage en dejskraber og fjerne det øverste lag med skind og bobler, og så er der en helt blank glaze under. Tag moussebomberne ud og læg på en rist. Hæld glaze ud over, sørg for at hele moussen bliver dækket. Placer moussen oven på en brownie bund.
Bagte Æble slices
- 3 Æbler
- 100 gram Sukker
- 1 dl Vand
Skær med en kniv eller hvis man har, et mandolinjern tynde æble skiver. Dup æbler og lad dem ligge et øjeblik. Kog sukker og vand op, så sukkeret bliver opløst vend æble skiverne i sukker vandet og læg den på en bageplade. Bag æble skiverne ved 180 grader i ca. 20 min. Sæt æbleskiven ovenpå glazen og pynt af med noget glimmer.
Min søster synes at dette er en fantastisk kage, så det er bare at få den afprøvet!